C Vitamini Şenliğimiz

Gümüşdere Anaokulu olarak öğrencilerimizle birlikte sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi  "C Vitamini" hakkında öğrencilerimize ve ailelerimize farkındalık uyandırmak için eğlenceli bir C vitamini günü düzenledik.

C Vitamini Ne İşe Yarar?

Antioksidan vitaminlerden bir tanesi olan C vitamini, enfeksiyon hastalıkları ve kansere karşı korunmada, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli görevleri bulunan C vitamini ısı, ışık, metal ile temas gibi durumlarda kolaylıkla kaybolabilen hassas bir vitamin türüdür.

En Çok C Vitamini Hangi Ürünlerde Bulunur?

En çok C vitamini içeren besinler dendiğinde akla hemen portakal ve limon gelse de C vitamini içeren meyve sebzeler bir hayli fazladır. Kavun, brokoli, kırmızı lahana, kivi ve dolmalık biber gibi pek çok farklı besin türü C vitamini içerir.

26-10-202326-10-2023